torte

Torte za svadbu

Mladenačke torte u trendu

Baš kao i što se moda menja iz sezone u sezonu, tako i mladenačke torte prate nove trendove. Tokom godina postale su prava mala umetnička dela kojima mladenci daju svoj pečat. Pratite naš sajt jer ćemo vam u narednom periodu predstaviti najnovije trendove za 2023. godinu i odgovarati na često postavljana pitanja.

Pozovite nas i zakažite besplatnu degustaciju torti i uverite se u kvalitet naših proizvoda. Sa ljubaznim osobljem dogovorite se oko izgleda i ukusa vaše mladine torte.
torte

Korisne informacije

Pri izboru mladine torte treba voditi računa o veličini torte. Običaj je da svako od gostiju dobije svoje parče, te je veoma bitno da izaberete tortu koja je dovoljno velika za očekivani broj gostiju. U proseku treba računati 100gr-120gr torte po osobi. Ukoliko je ona jedini dezert na svadbi, preporuka je planirati i do 150gr po osobi.

Torta za venčanje simbolizuje plodnost, dug život i sreću u braku. Ritual mladinog i mladoženjinog zajedničkog sečenja torte predstavlja njihov prvi zajednički zadatak. Običaj je da prvo parče svadbene torte podele mlada i mladoženja kao znak rešenosti da u zajedničkom životu sve dele. Hraneći jedno drugo tortom mladenci pokazuju svoju obostranu ljubav, poštovanje i čast.

Ukusi se razlikuju, te vodite računa da vaša mladina torta zadovolji ukus svih gostiju. Kombinujte različite ukuse iz široke palete torti koju proizvodimo. U zavisnosti od izgleda i oblika torte možete izabrati dve i više vrsti torti koje će predstavljati spratove vaše mladine torte. Baron sa malinama, Kid’s kešnik, Snikers, London, Reforma, Badem, Švarcvald, Moskva, Pusla i Grčka torta samo su neke od torti koje mogu zasladiti vaš specijalni dan. Ukoliko ih još uvek niste probali, većinu ovih kolača možete svakodnevno degustirati u našem restoranu. Ukoliko je neko od gostiju  alergičan na određeni sastojak torti, moguće ga je zameniti odgovarajućim. Spisak ukusa torti koje proizvodimo pronađite na sledećem linku.

Uključite maštu pri izboru izgleda mladine torte. Boje se mogu uklapati sa venčanicom ili detaljima u enterijeru. Tradicionalne mladine torte se obično prave na sprat, obično u tri nivoa. Danas se svadbene torte prave u svim oblicima. Mogu biti okrugle, pravougaone, šestougaone, u obliku srca… U galeriji možete pogledati neke od mladinih torti koje smo već pravili. Možete nam poslati ili doneti sliku torte koja se vama učinila zanimljivom. Bilo da je ukrašena šlagom ili dekor masom (marcipanom), bitno je da znate da su svi detalji na vašoj torti, izuzev možda figura mladenaca, spiralica, satenskih traka, prirodnog cveća i vatrometa, jestivi. U letnjem periodu preporučljivo je da se voćne torte kao što su Švarcvald, Moskva i Pusla ne presvlače dekor masom iz bojazni da se ista ne istopi. To svakako ne znači da vaša mladina torta ne može biti voćna, jer možete uključiti Baron sa malinama koji je trenutno i najtraženija torta u našem restoranu. U zavisnosti od veličine i oblika torte birate stalak na kome će se ona nalaziti.

Pri odabiru restorana u kome ćete praviti svadbu, raspitajte se o rashladnom uređaju u kome će vaša torta stajati do trenutka posluživanja. Ukoliko u restoranu ne postoji odgovarajući rashladni uređaj, poželjno je da procenite vreme kada biste poslužili tortu. U zavisnosti od toga, mi ćemo vam dostaviti tortu u dogovoreno vreme tako da je odmah možete poslužiti.

Cena torti po kilogramu iznosi 1800din. odnosno 2300din. u zavisnosti od ukusa izabranih torti. Iznajmljivanje stalka se ne naplaćuje već se ostavlja depozit od 5000din. za stalak. Nakon svadbe, kada mladenci vrate stalak, vraća im se depozit. Poželjno je tortu poručiti barem mesec dana ranije upravo zbog rezervacije stalka. Molimo vas da prethodno putem telefonskog razgovora zakažete termin za poručivanje torte kao i da naglasite o kom se datumu radi kako bismo evidentirali rezervaciju. Dekoracija mladine torte se dodatno naplaćuje od 800din. pa naviše zavisno od veličine i složenosti dizajna. Pre svadbe potrebno je platiti 50% od ukupne cene torte. Ostatak se plaća nakon svadbe pri vraćanju stalka.

Dostavu vršimo klimatizovanim vozilima na teritoriji opštine Pančevo, Beograd, Vršac, Kovin… Ona se dodatno naplaćuje 70din. po pređenom kilometru. Dostava do centra Beograda iznosi 1000din. Neki restorani zahtevaju posedovanje deklaracije za mladinu tortu. Za sve naše torte izdajemo deklaraciju kojom se garantuje ispravnost i poreklo namirnica. Osim toga, kvalitet naših proizvoda garantuje i HACCP sertifikat koji posedujemo. U Poco loco-u sve mladine torte se izrađuju na dan venčanja, tako sveže su najsočnije i samim tim najukusnije. Neke torte se dostavljaju na sklopljenom stalku, a nekada je potrebno odvojeno transportovati nivoe torti i sklopiti stalak „na licu mesta“. Osim toga u zavisnosti od izgleda vaše torte, nekada je potrebno dekoraciju dovršiti tek po dostavljanju. Kao što smo već spomenuli, pogotovo u letnjem periodu, voće može pustiti svoje prirodne sokove i pokvariti boju vaše mladine torte. Iz svih tih razloga poželjno je da se mladina torta transportuje na sam dan venčanja kako bi torta ostala sveža, a dekoracija postojana. Ukoliko vam je ipak potrebno da mladinu tortu dobijete dan ranije, vrste torti prilagodićemo tome i dogovorićemo se oko odgovarajuće dekoracije.

Retro torta za venčanje
Mladenačke torte sa fondanom

I dalje su vrlo popularne bele torte za svadbu. Novina je to da su sami mladenci smeliji u tome da odstupe od standarda pa biraju i torte vrlo jarkih boja ili detalja. Neretko biraju i torte sa ombre efektom gde se boje stapaju od najtamnije do najsvetlije nijanse.

Delimično jeste istina da deo mladenaca pribegava drugim solucijama u odnosu na fondan, ali su i dalje veoma popularne torte za svadbu ukrašene fondanom. Trenutni trend je natur stil, a time fondan svakako odlazi u drugi plan. Mladenci se vrlo često odlučuju za svadbene torte ukrašene šlagom ili čokoladom. Veoma su popularne i takozvane gole torte koje deluju veoma sočno jer dolazi do izražaja fil i kora torte. Preporučljivo je birati različite ukuse za spratove ovakvih torti kako bi oni bili šareniji. Gole torte najčešće se dodatno ukrašavaju svežim cvećem, sezonskim voćem, šećerom u prahu…

Najbolje vreme za poručivanje svadbene torte da ne postoji. Mladenci koji prerano odaberu tortu neretko se kasnije predomisle. Čekanje poslednjeg trenutka može dovesti do nervoze ili straha od toga da na kraju neće dobiti željenu tortu. Zato bi optimalno bilo nekih jedan ili dva meseca ranije poručiti tortu i dogovoriti se oko detalja. U tom slučaju mladenci mogu rasterećenije da nastave da se bave drugim planovima za svoj dan.

Najčešće su vrlo otvoreni za predloge i sugestije. Cene mišljenje ljudi koji se time profesionalno bave. Naravno da postoji i manji broj onih koji već imaju čvrsto formirano mišljenje i odluku šta žele i mi smo tu da ispunimo njihovu želju.

U današnje vreme, kada se na elektronskim medijima mogu vrlo lako pronaći ideje, veoma je teško biti originalan. Možda bi trebali samo malo više da oslušnu sebe i ono što oni sami vole i žele. Ne moraju se voditi aktuelnim trendovima, već mogu svoju svadbenu tortu uklopiti sa dekoracijom sale ili izgledom venčanice. Mogu birati i unikatne mladence koji ih asociraju na neki njihov poseban trenutak, ili pak tortu koja će po spratovima ispričati životnu priču mlade i mladoženje.

Slatki sto možete uklopiti sa temom venčanja i svadbenom tortom. Potražite naš savet vezano za količinu slatkiša shodno tome koliko će ostalih dezerata biti (mladenačka torta i prateće torte). Vaš slatki sto može biti sačinjen od mafina, cake pops-ova, cupcake-a, macaronsa, dezerata u čaši, sitnih kolača, čokoladnih korpica, čokoladne fontane… Možete otvoriti i „listu želja“ pa gosti koji bi vam poklonili tortu mogu je poručiti kod nas a mi ćemo je ukrasiti shodno temi venčanja ili izgledu mladenačke torte.

Mladenci na torti

Vrlo često budući mladenci imaju dilemu šta da stave na vrh svoje svadbene torte. Evo nekih predloga…

Poco Loco

 Mladenci od bele i crne čokolade

Poco Loco

 Romantične figure mladenaca koje pričaju svoju priču…

Poco loco

Kod nas možete iznajmiti originalne mladence koji se fotografišu

Poco Loco

Vaša omiljena fotografija može biti na vrhu vaše svadbene torte. Pošaljite nam fotografiju i mi ćemo je odštampati na pirinčanom papiru pomoću jestivih boja

Poco Loco

Ušuškani mladenci idealni za zimsko venčanje

Poco Loco

Ubodna srca možete kupiti ili iznajmiti kod nas u poslastičarnici

Poco Loco

Šaljive mladence pravimo po porudžbini. Prase, maca, Popaj i Oliva…

Poco Loco

Na nama je da vašu ideju sprovedemo u delo…

Kutak za mladence

Galerija

POGLEDAJTE VIŠE

Prilog sa sajma venčanja u Beogradu

Ekipu emisije „Venčanje od a do da“ sreli smo na sajmu venčanja održanom u hotelu Hyatt u Beogradu. Kako odrediti veličinu torte za svadbu, kada poručiti svadbenu tortu i koje ukuse odabrati, samo su neka od pitanja na koje je naš poslastičar dao odgovore.

0
    0
    Vaša korpa
    Vaša korpa je praznaVratite se u prodavnicu
    Call Now Button