Poco Loco

 

 

Često su mladenci u dilemi kada biraju mladenačku tortu.

"Na kafi" sa našim poslastičarima dobili smo odgovore na neka od često postavljanih pitanja. Saznali smo i koji su to novi trendovi po pitanju svadbenih torti i slatkih stolova.

Koliko su još uvek popularne bele torte za svadbu?

I dalje su vrlo popularne bele mladenačke torte. Novina je to da su sami mladenci smeliji u tome da odstupe od standarda pa biraju i torte vrlo jarkih boja ili detalja. Neretko biraju i torte sa ombre efektom gde se boje stapaju od najtamnije do najsvetlije nijanse.

ombre torta

Da li je istina da mladenci  izbegavaju fondan, vraća se šlag?

Delimično jeste istina da se sve češće pribegava drugim solucijama u odnosu na fondan. Trenutni trend je natur stil, a time fondan svakako odlazi u drugi plan. Mladenci se vrlo često odlučuju za svadbene torte ukrašene šlagom ili čokoladom. Veoma su popularne i takozvane gole torte koje deluju veoma sočno jer dolazi do izražaja fil i kora torte. Preporučljivo je birati različite ukuse za spratove ovakvih torti kako bi oni bili šareniji. Gole torte najčešće se dodatno ukrašavaju svežim cvećem, sezonskim voćem, šećerom u prahu...

gola torta

Koliko unapred treba da se naruči torta za venčanje?

Najbolje vreme za poručivanje svadbene torte da ne postoji. Mladenci koji prerano odaberu tortu neretko se kasnije predomisle. Čekanje poslednjeg trenutka može dovesti do nervoze ili straha od toga da na kraju neće dobiti željenu tortu. Zato bi optimalno bilo nekih jedan ili dva meseca ranije poručiti tortu i dogovoriti se oko detalja. U tom slučaju mladenci mogu rasterećenije da nastave da se bave drugim planovima za svoj dan.

Da li mladenci slušaju savet stručnjaka po pitanju izgleda ili ukusa mladenačke torte?

Najčešće su vrlo otvoreni za predloge i sugestije. Cene mišljenje ljudi koji se time profesionalno bave. Naravno da postoji i manji broj onih koji već imaju čvrsto formirano mišljenje i odluku šta žele i mi smo tu da ispunimo njihovu želju.

originalna svadbena torta

Šta današnji mladenci treba da 'urade' kako bi bili originalni?

U današnje vreme, kada se na elektronskim medijima mogu vrlo lako pronaći ideje, veoma je teško biti originalan. Možda bi trebali samo malo više da oslušnu sebe i ono što oni sami vole i žele. Ne moraju se voditi aktuelnim trendovima, već mogu svoju svadbenu tortu uklopiti sa dekoracijom sale ili izgledom venčanice. Mogu birati i unikatne mladence koji ih asociraju na neki njihov poseban trenutak, ili pak tortu koja će po spratovima ispričati životnu priču mlade i mladoženje.

Kako odabrati slatki sto za venčanje?

Slatki sto možete uklopiti sa temom venčanja i svadbenom tortom. Potražite naš savet vezano za količinu slatkiša shodno tome koliko će ostalih dezerata biti (mladenačka torta i prateće torte). Vaš slatki sto može biti sačinjen od mafina, cake pops-ova, cupcake-a, macaronsa, dezerata u čaši, čokoladne fontane... Možete otvoriti i "listu želja" pa gosti koji bi vam poklonili tortu mogu je poručiti kod nas a mi ćemo je ukrasiti shodno temi venčanja ili izgledu mladenačke torte.


 

 
 
 
 
 

Informacije

Restoran Poco loco

Braće Jovanovića 15

Pančevo

Tel: 013 355 333

Mob: 064 874 03 01

Fax: 013 352 596

E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 

Mail Lista